fbpx

Follow This groeit. Wij zoeken een

Manager organisatieontwikkeling

40 uur, Amsterdam, halfjaarcontract
[email protected] t.a.v. Mirte Boot

English version

 

 De solicitatieronde voor deze positie is nu gesloten. Bedankt voor uw aandacht!

Wil jij bijdragen aan effectieve actie tegen klimaatverandering? De drijvende kracht zijn achter het ontwikkelen en formaliseren van een jonge, dynamische en baanbrekende organisatie? Heb je ervaring in het opschalen van kleine, maatschappelijke organisaties? Ben je efficiënt en goed georganiseerd? Dan zoeken wij jou!

Over Follow This

De olie-industrie kan het Klimaatakkoord van Parijs maken of breken. Grote olie- en gasbedrijven hebben de knowhow, de macht en de miljarden om de energietransitie vlot te trekken.

Follow This zet zich daarom in om de opwarming van de aarde te stoppen door olie- en gasbedrijven te bewegen om mee te doen aan het Klimaatakkoord van Parijs. Dit doen we door de keuzes van olie- en gasbedrijven en hun aandeelhouders zichtbaar te maken, onder andere door het indienen van klimaat resoluties, het opbouwen van steun hiervoor bij aandeelhouders en informatiebron voor beleggers en media. Op onze website vind je alle internationale media-aandacht van de afgelopen jaren.

In 2015 werd onze missie nog ‘’een sympathiek initiatief genoemd, maar inmiddels is Follow This een invloedrijke aandeelhouder in de olie-en gasindustrie. Dankzij de steun voor onze klimaatresoluties was Shell in 2017 bijvoorbeeld het eerste olie- en gasbedrijf ter wereld dat verantwoordelijkheid nam voor de emissies van zijn producten. BP heeft ons uitgenodigd om samen een klimaatresolutie te schrijven. Equinor en Total hebben nu ook een klimaatambitie nadat beleggers onze resolutie gingen steunen.

Om onze bewezen effectieve aanpak uit te bouwen, zoeken we een manager, die kan helpen bij de groei van onze organisatie.

Wat ga je doen?

Als manager organisatieontwikkeling ben je bepalend bij het verder uitbouwen en van onze organisatie. Doelstellingen zijn onder andere het inrichten van een formele organisatie en planning, het in kaart brengen van procedures en functies en het uitbreiden van het team. Daarnaast neem je verantwoordelijkheid voor de kerntaken van Follow This. In nauwe samenwerking met onze founder Mark van Baal werk je onder andere aan strategie, communicatie en projectmanagement.

Tot je uitdagingen behoren onder andere:

 • In kaart brengen van een nieuwe organisatiestructuur;
 • Verder ontwikkelen van een fondsenwervingsplan;
 • Ontwerpen van procedures;
 • Operationeel plannen en sturen van de organisatie;
 • Taken rondom de vereniging uitvoeren, zoals bestuurs- en ledenvergaderingen plannen;
 • Planning en management van projecten;
 • Opzetten salarissysteem;
 • Aansturen van een team van ongeveer twintig (internationale) vrijwilligers;
 • Helpen met het schrijven en indienen van klimaatresoluties.

Wie zoeken we?

Jij bent ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling. Bij voorkeur heb je kennis van de internationale energiemarkt en klimaatverandering. Ervaring binnen scale-up omgevingen, NGO’s en vrijwilligersorganisaties is een sterke pré, net als ervaring met institutionele beleggers. Je voelt je thuis in zeer dynamische omgevingen, waarin je structuur kunt aanbrengen en zowel strategisch als hands-on de leiding neemt. Je bent daarin zeer proactief en initiatiefrijk en neemt zowel intern als extern mensen makkelijk mee in je plannen. Stakeholder management behoort tot je kernkrachten, net als heldere communicatie en het vertalen van strategie naar concrete actie.

Daarnaast heb je:

 • Ervaring met het aansturen van projecten;
 • Een stevige persoonlijkheid en open, directe communicatiestijl;
 • Een sterke persoonlijke drive om bij te dragen aan een duurzame maatschappij;
 • Sterke taalbeheersing in Nederlands en Engels;
 • en ben je efficiënt en zeer goed georganiseerd.

Wij bieden

 • Een zeer uitdagende en maatschappelijk relevante functie in een jonge organisatie met enorme potentie;
 • Samenwerking met een sterk gemotiveerd team met een enorme passie voor klimaattransitie;
 • Halfjaarcontract met mogelijkheid tot verlenging in een nieuwe rol in de nieuwe organisatie;
 • Een fulltime rol met snelle start, bij voorkeur in juli.

Solliciteren?

Zie je jezelf deze rol vervullen? Stuur dan je motivatiebrief met CV en salarisindicatie naar [email protected]. Een eerste gespreksronde zal bestaan uit gesprekken met mensen uit het team. In een tweede ronde volgen gesprekken met onze founder, Mark van Baal in Amsterdam. Het CliftonStrengths assessment maakt onderdeel uit van de procedure.