fbpx

Shell: klant kan extra betalen om ‘CO2-neutraal’ te tanken

Vanaf volgende week woensdag biedt Shell klanten in Nederland de mogelijkheid om één cent extra te betalen per liter benzine, diesel of LPG. Met dat extra bedrag wil Shell vervolgens CO2-uitstoot compenseren.

Follow This, een groep van Shell-aandeelhouders die willen dat het bedrijf groener wordt, is voorzichtig positief over de stap. “Het is mooi als tijdelijke oplossing, maar uiteindelijk moeten we helemaal af van fossiele brandstoffen”, zegt Mark van Baal van Follow This.

“Het is beter als bedrijven klanten een volledig duurzame oplossing geven. En het mag geen excuus worden voor oliebedrijven om te zeggen: ‘we hebben het aangeboden, maar klanten willen het niet’. Ik moedig consumenten wel aan om extra te betalen, je laat daarmee zien hoe belangrijk je het vindt”, aldus Van Baal.

Klanten van verschillende vliegmaatschappijen kunnen al langer de CO2-uitstoot van hun vlucht compenseren, door wat extra te betalen. Het aantal mensen dat dat doet groeit, maar nog altijd gaat het om een zeer klein deel van de klanten.

Lees meer op NOS

Previous

Next