fbpx

Shell halveert investeringen

PERSBERICHT Shell gaat in 2017 25 miljard dollar investeren, zo maakte het bedrijf vanmorgen bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers. In 2014 investeerden Shell en de BG Group (het Britse olie- en gasbedrijf dat door Shell werd overgenomen) samen 47 miljard dollar in nieuwe olie- en gasprojecten.
Geen woord over investeren in duurzame energie. “Shell doet alsof het klimaatakkoord van Parijs en duurzame alternatieven niet bestaan,” reageert Mark van Baal, oprichter van Follow This, een groep aandeelhouders die Shell steunt om te investeren in duurzame energie.
In 2005 was de olieprijs ook 50 dollar
Shell blijft last hebben van de lage olieprijs. “De lagere olieprijzen blijven een belangrijke uitdaging en de vooruitzichten blijven onzeker,” zegt Shell-CEO Ben van Beurden. Zijn focus ligt op het omvormen van Shell tot een bedrijf dat succesvol is bij elke olieprijs.
“Shells probleem zit eigenlijk in de stijgende kosten om olie en gas uit de grond te halen,” zegt Van Baal. “Tien jaar geleden was een olieprijs van 50 dollar geen probleem voor de olie-industrie. Nu is dat wel een probleem, omdat de winningskosten in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld zijn. De kosten van duurzame alternatieven zoals zonnepanelen zijn in dezelfde periode twee keer gehalveerd. Wanneer Shell toekomstbestendig wil worden, bij elke olieprijs, zal het grootschalig moeten gaan investeren in duurzame energie.
Met vriendelijke groet, Follow This
Mark van Baal, founder | +31 6 22 42 45 42 | [email protected]
Maarten Bax, communication & projects | +31 6 10 49 57 84 | [email protected]
Mathijs ter Wee, international communication | +31 6 81 71 21 41 | [email protected]
Follow This is een beweging van groene aandeelhouders Shell, die Shell steunt om te gaan investeren in duurzame energie. Op de vorige aandeelhoudersvergadering van Shell dienden de groene aandeelhouders de aandeelhoudersresolutie “Shell wordt een duurzaam energiebedrijf” in die veel aandacht kreeg. Follow This praat nu met grote Shell-aandeelhouders zoals pensioenfondsen over de tekst van een nieuwe resolutie, zodat die op brede steun van beleggers kan rekenen.

Previous

Next