fbpx

Zelfs groen Nederland loopt weg met aimabele Shell-baas

Financieele Dagblad, 31 januari 2017
Op een zonnige maandagmiddag in september vorig jaar zat er een bijzondere gast in de tuin van Annemarie Heite in het Groningse Bedum. Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, vond het de hoogste tijd voor een ontmoeting met de spreekbuis van Groningers wier huizen verzakken door de gaswinning. Van Loon had chocolaatjes bij zich, gekocht bij de bakker in het dorp.
Heite moest een eerdere afspraak verzetten, omdat het lesrooster was gewijzigd van de Hanzehogeschool, waar ze doceert. ‘Daar deed Marjan helemaal niet moeilijk over,’ herinnert Heite zich. De twee zaten bijna twee uur met elkaar te praten, in gezelschap van een medewerker van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), waarvan Shell en ExxonMobil de belangrijkste aandeelhouders zijn.

‘Als iemand de energietransitie binnen Shell vlot kan trekken, is Marjan van Loon het’, zegt Mark van Baal, oprichter van Follow This, een groep aandeelhouders die Shell oproept meer te investeren in duurzame energie. ‘Je gelooft haar wanneer ze zegt dat Shell de leiding kan nemen in de energietransitie. Ze heeft een deel van het Nederlandse publiek overtuigd. Nu is het tijd om haar collega’s te overtuigen.’
Lees het hele artikel van Bert van Dijk en Louis Hoeks in het Financieele Dagblad.
 

Previous

Next