fbpx

Pensioenfondsen vinden dat Shell sneller moet vergroenen

Trouw – Net als het Pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft ook het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) dinsdag voor de resolutie gestemd waarin Shell werd opgeroepen on sneller te vergroenen. Nederlandse grootste pensioenfonds, het ABP, onthield zich op de aandeelhoudersvergadering van het gas- en olieconcern van stemming.

De resolutie was ingediend door Follow This, een groep aandeelhouders die vindt dat oliemaatschappijen hun vergroening moeten versnellen. De resolutie kreeg gisteren steun van 30 procent van het aandelenkapitaal.

Shells plannen stroken niet met de doelen van het Klimaatakkoord, zo meent Follow This. Shell denkt daar anders over en meent juist dat het voldoet aan de eisen van de activistische aandeelhouders, omdat de uitstoot van het concern in 2050 netto op nul zal uitkomen.

Ook bij andere oliemaatschappijen diende Follow This ‘vergroeningsresoluties’ in. Twee keer haalde het een meerderheid, beide dit jaar en beide, opvallend genoeg bij Amerikaanse oliemaatschappijen: Phillips66 en ConocoPhillips.

Lees het hele artikel in Trouw

Previous

Next