fbpx

Meer tijd voor Shell om klimaatambitie vorm te geven

Olie- en gasconcern Shell krijgt meer tijd om de klimaatambities in lijn te brengen met het klimaatakkoord van Parijs. Activistisch aandeelhouder Follow This brengt dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen klimaatresolutie in stemming bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Follow This brengt de resolutie niet in na gesprekken met zes grote Nederlandse beleggers die de resolutie eerder steunden. Deze beleggers presenteren binnenkort welke emissiereducties zij verwachten van Shell.Zes grote beleggers die de resolutie steunden, maken binnenkort bekend hoeveel emissies Shell, wat hen betreft, moet gaan besparen. Follow This verwacht dat die eisen beduidend ambitieuzer zijn dan de vermindering van 30 procent die Shell eerder beloofde.

Om de doelen van het Parijsakkoord te halen, moet de emissievermindering naar minimaal 50 procent. De beleggers die de eisen opstellen zijn Aegon, NN Investment Partners, pensioenbelegger MN, Van Lanschot Kempen, Actiam en Blue Sky Group.

“Veel olie- en gasbedrijven zijn machtiger dan de meeste overheden. Aandeelhouders die inzien dat ze op lange termijn geen goed rendement kunnen maken in een wereldeconomie met ontwrichtende klimaatverandering, zijn de enigen die ze tot de orde kunnen roepen”, stelt Mark van Baal van Follow This.

Lees meer in Duurzaam Bedrijfsleven

                                                                                                        

Previous

Next