fbpx

Klimaatactivistische aandeelhouder meldt zich bij BP

Nu.nl | Na Shell krijgt ook het Britse bedrijf BP een klimaatresolutie van vereniging Follow This aan zijn broek. Het is voor het eerst dat de klimaatactivistische aandeelhouder zich op een andere oliemaatschappij richt.

Follow This koopt aandelen in de gas- en oliemaatschappijen zodat de vereniging resoluties kan indienen.De organisatie overweegt ook ExxonMobil en Chevron aan te pakken, maar doet dit alleen als Follow This daarmee geen andere groeperingen in de weg zit.

De vereniging diende tijdens de afgelopen drie jaarvergaderingen van Shell ook een resolutie in. Die werden weliswaar verworpen, maar Shell maakte begin deze maand wel bekend strengere doelen te stellen om de CO2-uitstoot te verminderen. De beloning van het topmanagement wordt daar ook aan gekoppeld.

Eerder had Shell al aangekondigd om de CO2-uitstoot van zijn producten in 2050 te halveren. Nu komt daarbij dat het gas- en oliebedrijf zijn ‘voetafdruk’ in 2035 al met 20 procent verkleind wil hebben. Vanaf 2020 gaat het concern dan ieder jaar nieuwe doelstellingen formuleren voor drie tot vijf jaar.

Lees het bericht op NU.NL

   

Previous

Next