fbpx

Jan Rotmans wordt ambassadeur van Follow This

Professor en kantelaar steunt onze missie
Hoogleraar transitiekunde en duurzaamheidsactivist Jan Rotmans is ambassadeur van Follow this geworden. Rotmans is internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid. Hij verwierf bekendheid als oprichter van ICIS, DRIFT, Urgenda en Nederland Kantelt. Rotmans onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar probeert daar ook actief aan bij te dragen.
Jan omschrijft zichzelf als progressor, dwarsdenker en kantelaar. ‘We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk,’ is zijn motto. Naast zijn wetenschappelijk werk levert Jan ook een maatschappelijke bijdrage aan de verandering naar een duurzamere samenleving. Daarvoor is volgens hem een ingrijpende omslag, een transitie, noodzakelijk. Follow this sluit perfect aan bij die missie.
Als ambassadeur van Follow this gaat Jan sterk maken voor de missie van de beweging: samen met duizenden activistische aandeelhouders Shell onder druk zetten om het roer om te gooien voor duurzame energie te kiezen. ‘Ik ben ervan overtuigd dat de groeiende vraag naar energie moet worden opgevangen door groene innovatie en investeringen in nieuwe energie. Shell kan een enorme bijdrage leveren aan een groene toekomst.’
Over Jan Rotmans
Rotmans startte zijn carrière bij het RIVM in 1986. Hij werkte verder onder meer bij de Verenigde Naties in New York, was hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht en werd in 2004 hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Rotmans publiceert geregeld over klimaatverandering en transitiemanagement. Zijn laatste boek, In het oog van de orkaan verscheen in 2012. In 2007 richtte hij de actie-organisatie Urgenda op, met als missie om Nederland sneller duurzaam te maken.
In 2012 werd een documentaire over zijn werk uitgezonden, door VPRO’s Tegenlicht, ‘Nederland in transitie’. Hij adviseert overheden in binnen- en buitenland en internationale organisaties als de Europese Commissie, Verenigde Naties, Wereldbank en OECD op het gebied van transities en transitiemanagement. In 2011 richtte Jan een eigen bedrijf op, Rotradamus, voor advisering op het gebied van transities en duurzaamheid.
In 2014 startte Rotmans het initiatief ‘Nederland Kantelt’ dat zichtbaar wil maken hoe groot en breed de vernieuwingsbeweging is in Nederland op negen verschillende terreinen: zorg, onderwijs, energie, voedsel, bouw, ruimte, water, kunst/cultuur en financiën.

Previous

Next