fbpx

Grote beleggers eisen klimaatstappen Shell

Algemeen Dagblad | Zes van de tien grootste Nederlandse aandeelhouders van Shell eisen dat het olie- en gasconcern meer doet voor het klimaat. In een gezamenlijke verklaring vragen ze Shell en de hele olie- en gassector emissies af te bouwen in lijn met de doelstellingen van VN-klimaatpanel IPCC. Het gaat onder meer om aandeelhouders als NN, Aegon en Achmea.

De doelstellingen van het VN-klimaatpanel IPCC komen volgens Follow This, een verbond van ‘groene’, activistische aandeelhouders van oliebedrijven, neer op een reductie van de emissies van minimaal 65 procent in 2050. Shell zou met het huidige beleid blijven steken op een reductie van 30 procent.

Follow This probeert al jaren Shell richting een groener klimaatbeleid te duwen. Daarvoor diende het steevast resoluties in op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het Nederlands-Britse concern. Dit jaar is die resolutie op voorhand door Follow This ingetrokken. ,,Dit is precies wat we in onze klimaatresoluties vragen”, zegt Mark van Baal namens de beleggersclub. Follow This heeft wel nog klimaatresoluties uitstaan bij Shell-branchegenoten BP, Chevron en Equinor.

Lees het hele verhaal in het AD

Previous

Next