fbpx

Job opening

Follow This zoekt teamleider 

Besdrijfsprofiel

Follow This is een kleine internationale beweging die streeft naar een wereldwijde positieve verandering op het gebied van klimaat. We werken samen met grote beleggers, als pensioenfondsen, om olie- en gasbedrijven te transformeren tot duurzame energiebedrijven. Dit doen we o.a. door het indienen van klimaatresoluties, het verzamelen van aandeelhouderssteun en het zijn van een betrouwbare bron van informatie.  

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een ervaren manager die ons kleine internationale team kan ondersteunen bij het realiseren van onze ambitieuze doelen. Als manager speel je een essentiële rol in het sturen en begeleiden van het team en het waarborgen van een efficiënte en effectieve werking. 

Verantwoordelijkheden

Je gaat leidinggeven aan het team en coacht het om maximale prestaties te bereiken. We verwachten dat je hiermee 1-2 dagen kunt vullen. De overige dagen neem je andere taken op je. Je kunt bijvoorbeeld werken aan de activering en aansturing van vrijwilligers, desktop research, het binnenhalen van financiering bij filantropen, het organiseren van symposia voor onze leden of ronde tafels met grote institutionele beleggers, ledenwerving, (sociale) mediacommunicatie, woordvoering, het opbouwen van relaties met institutionele beleggers in binnen- en buitenland, het regelen van het papierwerk bij het indienen van klimaatresoluties, strategische samenwerking met andere NGO’s of financiële administratie. Wij lezen graag in jouw brief welke taken jij op je wil nemen naast het leiden van het team. 

 

Je werkt nauw samen met de founder van de organisatie, Mark van Baal. Je werkt mee aan de ontwikkeling en de implementatie van strategieën en plannen om de positieve impact van Follow This op het klimaat te vergroten. Je bewaakt de koers, deadlines, planning en afspraken. Je neemt zitting in het bestuur van de vereniging en rapporteert aan de Raad van Toezicht over de voortgang, resultaten en uitdagingen. 

 

Je coördineert projecten en activiteiten om ervoor te zorgen dat deadlines worden gehaald en resultaten worden bereikt. Je managet projecten als het indienen van resoluties en de organisatie van symposia. Budgetbeheer en financiële verantwoordelijkheid binnen de gestelde richtlijnen schrikken je niet af.  

Wat neem je mee

 • Minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende rol, bij voorkeur in een internationale en impactgerichte omgeving.
 • Uitgebreide kennis van klimaatverandering en duurzame energie.
 • Sterke communicatie- en onderhandelingsvaardigheden om effectief te kunnen samenwerken met diverse belanghebbenden.
 • Uitstekende organisatorische vaardigheden en het vermogen om meerdere projecten gelijktijdig te beheren.
 • Vloeiende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
 • Je hebt humor en relativeringsvermogen, je bent resultaatgericht en proactief. 

Wat neem je mee

 • Ervaring met het opschalen van kleine organisaties.
 • Ervaring met ledenorganisaties.
 • Ervaring met institutionele beleggers en investeringen.
 • Ervaring met fondsenwerving. 

Wat bieden wij  

 • De kans om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen klimaatverandering en een positieve impact te hebben op de wereld .
 • Een zeer uitdagende en maatschappelijk relevante functie in een super gemotiveerd internationaal team.
 • Ondersteuning door een external consultant gespecialiseerd in business development.
 • Een jaarcontract met een brutosalaris tussen de 3.250 – 4.750 bruto per maand.
 • Een 32 – 40-urige werkweek met een snelle start, rond september of oktober. 

Wat bieden wij  

Herken je jezelf in deze vacature en wil je graag bijdragen aan onze missie? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv voor 5 juli naar [email protected]