fbpx

Follow This schaalt op en wil na Shell ook andere oliemaatschappijen vergroenen

Trouw | Voor de aandeelhoudersvergaderingen van Shell en BP zijn door Follow This inmiddels al nieuwe klimaatresoluties ingediend. Bij Shell is dat voor de vierde keer gedaan, namens ruim 4300 aandeelhouders.

Sinds vorig jaar heeft Shell een klimaatbeleid op papier gezet, afgelopen week kondigde de Brits-Nederlandse oliemaatschappij aan dat er in 2020 korte-termijn klimaatdoelen zullen worden opgesteld.

We hebben bij Shell gezien hoe effectief klimaatresoluties zijn. Maar de hele sector moet hieraan gaan meedoen. Mark van Baal van Follow This.

De eerdere klimaatresoluties hebben Shell inmiddels tot een scherper milieubeleid gedwongen. Dat gebeurde nadat enkele grote beleggers (Actiam, Van Lanschot Kempen, MN en ook de Church of England) de resoluties van Follow This steunden.

Follow This wil dat de grote vier in de olie- en gassector hun emissiedoelen in lijn brengen met het klimaatakkoord van Parijs. Dat verdrag staat deze week op de agenda van de VN-klimaatconferentie in Polen. De olie- en gasindustrie kan het akkoord van Parijs maken of breken, zegt Van Baal.

Lees het verhaal in Trouw

                                                                 

Previous

Next