fbpx

Follow This overweegt zijn klimaatresolutie tegen Shell in te trekken

Het Financieele Dagblad | 13 februari 2019
Een aantal grote institutionele aandeelhouders van Shell voert druk uit op activistisch aandeelhouderscollectief Follow This om zijn klimaatresolutie in te trekken. Dat zegt Mark van Baal, oprichter van Follow This tegen het FD.

Van Baal zegt de resolutie te zullen intrekken ‘als we voldoende vertrouwen hebben dat Shell nog meer stappen neemt om in lijn te komen met het Klimaatakkoord van Parijs.’Van Baal wil niet zeggen om welke aandeelhouders het gaat.

Follow This diende eind november voor het vierde jaar op rij een klimaatresolutie in bij Shell die het bedrijf oproept concrete doelen te stellen volgens het Klimaatakkoord van Parijs. Nog geen week later tekende Shell een overeenkomst met vertegenwoordigers van al zijn belangrijkste aandeelhouders, verenigd in in het collectief Climate Action 100+, om concrete middellange- en korte termijn klimaatdoelen te stellen.

Ook wordt de beloning van de top van het bedrijf deels afhankelijk gemaakt van het behalen van die doelen. Die toezegging is voor een aantal aandeelhouders nu voldoende. Zij steunen daarom de resolutie van Follow This dit jaar niet. ‘We verzamelen op dit moment input van de groep beleggers verenigd in Climate Action 100+, andere beleggers en mogelijke commitments van Shell om te beslissen wat de meest effectieve volgende stap is, inclusief terugtrekking van de resolutie’, aldus Van Baal.

Lees meer in Het Financieele Dagblad

Previous

Next