fbpx

Follow This op Shells aandeelhoudersvergadering

SHELL stapt over op Duurzame Energie
Dat is de wens van bijna 500 activistische aandeelhouders die zich hebben verzameld in FOLLOW THIS.
Scheveningen – 19 mei 2015 – Follow This is een recent opgerichte beweging, die de wereld sneller duurzaam wil maken door SHELL te bewegen hierin het voortouw te nemen. Samen hebben zij inmiddels meer dan 10.000 aandelen. Dit aantal stijgt in hoog tempo.
Follow This bij aandeelhoudersvergadering Shell – Op 19 mei 2015 is de vuurdoop van de beweging, wanneer de aandeelhoudersvergadering van Shell plaatsvindt in het circustheater in Scheveningen. Mark van Baal, energie-expert en initiatiefnemer van Follow This zal, namens 500 aandeelhouders, aan CEO Ben van Beurden vragen om een duurzame koers. Deze aandeelhouders geloven dat Van Beurden het verschil kan maken, omdat Shell de intelligentie en de miljarden heeft om dit in gang te zetten. Alleen door duurzaam energie te gaan produceren blijft Shell toonaangevend als het grootste energiebedrijf ter wereld.
Voorkomen dat Shell een volgende Kodak wordt
In heel korte tijd is Follow This van de grond gekomen. De website is pas vanaf april live en nu al heeft de beweging veel aandacht en nieuwe aandeelhouders gegenereerd. Via BNR Nieuwsradio, Volkskrant, VARA Vroege Vogels en social media hebben zij eerder hun groene geluid verkondigd. De groene aandeelhouders zijn ervan overtuigd dat Shell alleen haar toppositie als energiebedrijf kan houden als zij NU gaat investeren in schone, duurzame energie. Alleen dan kan Shell voorkomen dat het het volgende Kodak wordt.
Steun van gerenommeerde ambassadeurs
Ondernemers als Ruud Koornstra (Tendris) en wetenschappers als Andy van de Dobbelsteen (Professor of Climate Design & Sustainability, TU Delft), scharen zich achter de missie van Follow This. Economische argumenten wegen hierin net zo zwaar als morele.
www.follow-this.org
Follow This wil de wereld sneller duurzaam maken door Shell sneller duurzaam te maken. Dat doen we door massaal aandeelhouder te worden en bestaande aandeelhouders achter dit doel te scharen. Net zo lang tot Shell zich voldoende gesteund voelt om het roer om te gooien.
Voor meer informatie
Mark van Baal [email protected] 06 22 42 45 42
Nicole van der Schraaf [email protected] 06 33 10 55 88
Ninke Harten [email protected] 06 81 01 94 17

Previous

Next