fbpx

Follow This gaat ook bij Exxonmobil klimaatresoluties indienen

Telegraaf | De milieu-activistische aandeelhouder Follow This wil voor het eerst ook klimaatresoluties gaan indienen bij het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil. Dat deed de groep eerder al bij branchegenoten zoals Shell, BP en Chevron.

Follow This wil in 2022 moties indienen tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen bij minstens acht Amerikaanse en Europese producenten van fossiele brandstoffen. De klimaatbeleggers eisen dat de bedrijven hun uitstoot sneller terugdringen.

De aandeelhouders van Chevron stemden eerder dit jaar in meerderheid voor een klimaatresolutie van Follow This. Die riep het concern op als eerste Amerikaanse bedrijf harde doelen te stellen om onder meer CO2-uitstoot te verminderen. Het was het zoveelste teken dat olie- en gasbedrijven, waaronder ook Shell, onder toenemende druk komen te staan om milieuproblemen aan te pakken. Chevron deed uiteindelijk nieuwe beloftes over het terugdringen van de CO2-uitstoot, maar kritische aandeelhouders zijn daarover niet tevreden.

Lees het hele verhaal in de Telegraaf

 

 

Previous

Next