fbpx

Druk aandeelhouders Shell groeit gestaag

Zelfs oud-medewerkers vinden dat Shell sneller groener moet worden. „Er is geld en kennis genoeg, het is een kwestie van keuzes maken,” zegt voormalig Shell-man Herman van Wechem in het NRC. Hij gaf jarenlang leiding gaf aan de innovatie en onderzoeksafdeling van de multinational. “Vanzelf gaat Shell niet veranderen. Er moet meer druk komen.”

Van Wechem steunt dan ook de resolutie van Follow This, die aanstaande dinsdag op de algemene aandeelhoudersvergadering in stemming komt. Daarin wordt de oliemaatschappij gevraagd om leiding te geven aan de energietransitie met nul uitstoot van broeikasgassen.  De resolutie vraagt Shell om concrete doelen te stellen. Hoe die bereikt worden, mag het bedrijf zelf weten.

Volgens Follow This staat een meerderheid van de aandeelhouders in principe achter de resolutie, die van Shell doelstellingen vraagt die overeenkomen met het klimaatakkoord van Parijs. Veel grote institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, onderschrijven de uitkomst van de klimaatconferentie, eind 2015 in Parijs, waar wereldwijd werd afgesproken om de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 2 graden.

Lees het artikel in het NRC

Previous

Next