fbpx

Presidentskandidaat Clinton tegen boren in poolgebied

Shells investeringen in het zoeken naar olie en gas op de Noordpool (een miljard dollar per jaar, 7 miljard tot nu toe) kunnen waardeloos worden als Hillary Clinton de volgende president van de Verenigde Staten wordt. Clinton vindt het poolgebied namelijk te kwetsbaar om er olie en gas te winnen, twittert de presidentskandidaat.
Shells investeringen in het zoeken naar olie onder de Noordpool zullen pas in 2030 olie en daarmee inkomsten opleveren. Daarom pleit Follow This ervoor deze miljarden te investeren in hernieuwbare energie, bijvoorbeeld in windparken op zee, die direct elektriciteit en inkomsten genereren.
Mee eens? Ga naar de homepage en sluit je aan.
Lees hier het nieuwsbericht van Gijs den Brinker in het Financieele Dagblad:
Hillary Clinton verzet zich tegen boringen naar olie en gas in het poolgebied. Dat is een tegenvaller voor Shell.
De Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton verzet zich tegen boringen naar olie en gas in het poolgebied. Dat is een tegenvaller voor Shell, dat maandag van de Amerikaanse regering toestemming kreeg om voor de kust van Alaska te boren.
Het poolgebied is volgens Clinton te kwetsbaar om enig risico te nemen op ongelukken bij boringen. ‘Het Arctische gebied is een unieke schat. Gezien wat we er over weten, loont het niet om er te boren’, zei Clinton op Twitter.
Clinton neemt met haar uitspraak afstand van haar partijgenoot Obama, wiens regering akkoord ging met de boringen van Shell. Clinton is de favoriet om namens de Democraten in 2016 een gooi naar het Amerikaanse presidentschap te doen.

Previous

Next