fbpx

Bas Eickhout (# 1 Trouw Duurzame 100) wordt ambassadeur Follow This

door Friso Aartse
GroenLinks Europarlementariër Bas Eickhout gaat Follow This helpen in de strijd om Shell te veranderen in een duurzaam energiebedrijf. Hij zal zich als ambassadeur van Follow This sterk maken voor de missie van de beweging: samen met duizenden activistische aandeelhouders Shell onder druk zetten om het roer om te gooien en voor duurzame energie te kiezen.
Bas staat op nummer 1 in de Duurzame 100 van Trouw omdat hij een ‘onvermoeibaar vechter is voor een beter, krachtiger, doeltreffender klimaatbeleid.’ Dit jaar maakte hij een einde aan koudemiddelen die de aarde opwarmen: geen superbroeikasgassen meer in onze koelkasten. “Als we investeren in een Europees netwerk van schone energie, dan helpen we het klimaat, zorgen we voor meer werk én houden we enge regimes als dat van Poetin buiten de deur,”  stelt Bas.
Hij is dan ook erg enthousiast over de ambitie van Follow This om Shell te dwingen tot een groene sprong voorwaarts. “Wanneer Shell groene energie omarmt, komt de wereldwijde overgang naar nieuwe energie in een stroomversnelling. Daarom steun ik Follow This en ga ik helpen om nieuwe en bestaande aandeelhouders achter deze beweging te krijgen. Samen kunnen we Shell wakker schudden en van binnenuit veranderen in een duurzaam energiebedrijf.”
Bas Eickhout (1976) studeerde scheikunde en milieukunde. Hij is sinds 2009 Europarlementariër en houdt zich vooral bezig met de thema’s klimaatverandering en schone energie. Daarvoor was hij klimaatwetenschapper bij het Planbureau voor de Leefomgeving. Daar schreef hij mee aan een rapport van het VN-klimaatpanel IPCC, dat in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede ontving.

Previous

Next