fbpx

Follow This krijgt agendapunt op Shells aandeelhoudersvergadering

Het is gelukt! In mei staat op de agenda van Shells aandeelhoudersvergadering het volgende agendapunt:
Shell will become a renewable energy company by investing the profits from fossil fuels in renewable energy.
Vorige week bezorgden we 127 handtekeningen, goed voor ruim 4 miljoen euro aan aandelen, bij Shell in Londen. Deze week kregen we de bevestiging van Shell:
“2016 ANNUAL GENERAL MEETING – NOTICE OF MEETING
I … confirm that the shareholder resolution … meets the relevant criteria for circulation in the 2016 Annual General Meeting Notice of Meeting.”
Alle aandeelhouders gaan hier in mei over stemmen, dus ook de pensioenfondsen.
We gaan door met het scharen van nieuwe en bestaande aandeelhouders achter onze missie, zodat Shell zich voldoende gesteund voelt om het roer om te gooien.
Maarten voor Shell Centre
 
Maarten bezorgt de shareholder resolution bij het Shell Centre in Londen.
 
Follow This is een beweging van groene aandeelhouders van Shell. We willen de wereld sneller duurzaam maken door van Shell een duurzaam energiebedrijf te maken. Dat doen we door massaal aandeelhouder te worden en door bestaande aandeelhouders zoals pensioenfondsen achter onze missie te scharen. Net zo lang tot Shell zich voldoende gesteund voelt om het roer om te gooien (een procent kan voldoende zijn heeft de TCI – ABN Amro case laten zien in 2007).
We zijn nu met bijna 1.000 groene aandeelhouders met ruim 4 miljoen euro aan aandelen en gesprekspartner van Shell, pensioenfondsen en media.
Op www.follow-this.org kun je in één click groene aandeelhouder van Shell worden (nu 24 euro) en als kersverse aandeelhouder direct een e-mail sturen aan Shell CEO Ben van Beurden.
Op www.follow-this.org/shell/shareholders-meeting/ zie je onze vragen en Ben van Beurdens antwoorden op Shells aandeelhoudersvergadering. Op www.follow-this.org/in-de-media/ vind je onze media-optredens.
We hopen dat je ook een groen aandeel Shell koopt op www.follow-this.org en het verhaal verspreidt: Change the world: buy Shell.

Previous

Next