fbpx

Actiam steunt groene Shell-resolutie van Follow This

Het Financieele Dagblad, 8 februari 2017
Vermogensbeheerder Actiam, met een beheerd vermogen van bijna €56 mrd, steunt de duurzame resolutie van Follow This, een activistische aandeelhouder. In de resolutie roepen aandeelhouders Shell op om leiderschap te nemen in de transitie naar een duurzame energievoorziening. Shell moet daarvoor ambitieuze doelen vastleggen en publiceren met als uiteindelijk doel de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen in lijn met de afspraken in het Klimaatakkoord van Parijs. Dat maakt Actiam, dat een belang van €170 mln in Shell heeft, vandaag, woensdag, bekend.
Goede eerste stap gezet
‘Net als Follow This spreken we de hoop uit dat een innovatief bedrijf als Shell de transitie naar duurzame energie serieus neemt en klimaatverandering ambitieus aanpakt. Met als doel de opwarming van de aarde tot 2 graden Celsius te beperken. Daarom stemmen wij vóór de resolutie op de komende aandeelhoudersvergadering van Shell’, aldus Dennis van der Putten, hoofd Verantwoord Beleggen bij Actiam.
Eerste grote belegger die groene resolutie openlijk steunt
Actiam is de eerste grote belegger die openlijk steun uitspreekt voor de resolutie van Follow This. ‘We verwachten dat andere grote Shell-aandeelhouders ook hun verantwoordelijkheid nemen’, zegt Mark van Baal, oprichter van Follow This.
Lees het hele artikel van Bert van Dijk in het Financieele Dagblad.

Previous

Next