fbpx

Aandeelhouders steunen klimaatbeleid Shell, maar kritiek groeit

NOS – 89 procent van de Shell-aandeelhouders heeft ingestemd met de klimaatplannen van Shell, maar de kritiek op de koers van de energiegigant neemt toe. Het percentage aandeelhouders dat voor de resolutie van de activistische beleggingsclub Follow This stemde, verdubbelde voor het derde jaar op rij. Follow This vindt dat Shell met name op de korte termijn te weinig doet aan vermindering van CO2-uitstoot en kreeg ruim 30 procent van de aandeelhouders achter zich.

Bij Follow This werd dit percentage gevierd als een grote overwinning. “Geweldig, dit is echt een heel belangrijke dag in de strijd tegen klimaatverandering. Dertig procent van de Shell-aandeelhouders zegt: jullie moeten veel meer doen om klimaatverandering te stoppen. Shell moet nu zijn plannen voor de komende tien jaar aanscherpen.”

Het belangrijkste verschil van mening tussen Shell en Follow This is de rol die het bedrijf moet spelen in de energietranisitie. Follow This wil dat Shell een voortrekkersrol speelt en stopt met het aanboren van nieuwe olie- en gasvelden en veel meer investeert in duurzame energie opgewekt uit zon en wind.

Lees het hele artikel op NOS.nl

Previous

Next