fbpx

Aandeelhouders en IEA voeren druk op Shell op om sneller te vergroenen

Financieele Dagblad – Shell zal volgens Mark van Baal, oprichter van Follow This, grootschalig moeten gaan investeren in duurzame energie.

Nog nooit hebben zoveel aandeelhouders in Shell een motie gesteund waarin de oliemaatschappij wordt opgeroepen sneller te ‘vergroenen’. De motie kreeg gisteren de steun van bijna een op de drie aandeelhouders, een verdubbeling vergeleken met vorig jaar.

Sinds 2016 roept actiegroep Follow This het bestuur van Shell op om sneller afscheid te nemen van olie en gas en meer te investeren in zonne- en windenergie. Vijf jaar geleden kreeg die oproep de steun van 2,7% van de aandelen, in 2020 was dat al toegenomen tot 14,4%. Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op dinsdag schaarde 30% zich achter de motie.

En hoewel de steun van 30% van de aandeelhouders voor de oproep om sneller te vergroenen nog steeds ver verwijderd is van de benodigde 75% om de motie aangenomen te krijgen, is het toch een duidelijk signaal aan de leiding van Shell. ‘Het management kan de zorgen van aandeelhouders niet negeren’, stelde Mark van Baal, oprichter van Follow This, na afloop in een reactie. ‘Het bedrijf zal opnieuw zijn doelstellingen moeten aanscherpen en belangrijker nog, grootschalig moeten gaan investeren in duurzame energie.’

Lees het hele artikel op FD

Previous

Next